Fysiotherapie

De fysiotherapeut is de specialist in beweging.
Fysiotherapie is er op gericht u zo goed mogelijk te laten bewegen.

Het menselijk lichaam is een verbazend knap en goed georganiseerd geheel van spieren, botten en gewrichten, waar we dagelijks op moeten kNelien van Nierop_0068unnen rekenen.
Lopen, staan, springen, bukken zijn vaak volkomen vanzelfsprekende bewegingen. U beseft pas dat bewegen niet vanzelfsprekend is wanneer u ergens last van krijgt.  Het lichaam werkt even niet mee. Bij de fysiotherapeut bent u dan met uw klachten aan het goede adres. Hij/zij is immers de specialist in beweging. Bij hem of haar kunt u terecht voor de behandeling van klachten, maar ook om (ergere) klachten te voorkomen.

Jaarlijks gaan zo’n 2,5 miljoen mensen, jong en oud, naar de fysiotherapeut. Ze hebben klachten vanwege hun houding of omdat een beweging problemen oplevert. Het kan gaan om sportblessures, klachten opgedaan tijdens het werk, klachten als gevolg van een ongeval of ziekte, een ‘verkeerde’ beweging of simpelweg omdat het lichaam ouder wordt. Uw fysiotherapeut adviseert, behandelt en begeleidt u zodat u weer zo goed mogelijk uw dagelijkse leven kunt voortzetten.

Wat doet de fysiotherapeut?
Afhankelijk van uw situatie gaat u naar een fysiotherapeut in een eigen praktijk of in een zorginstelling (ziekenhuis, revalidatiecentrum, verzorgingshuis of verpleegtehuis). In sommige gevallen komt de fysiotherapeut bij u thuis.
Elke behandeling duurt ongeveer een half uur.
Om een zo volledig beeld van uw klacht(en) te krijgen, wordt u bij de eerste afspraak onderzocht en bevraagd. Op basis van dit onderzoek stelt de fysiotherapeut  samen met u een behandelplan op. Dit is maatwerk. Wel werken veel fysiotherapeuten met vaste richtlijnen als basis, maar uiteindelijk is elk mens uniek. Elke klacht is anders en elk lichaam reageert anders.

Telefoon: 06-430 12 758  
Email: info@fysionierop.nl
Praktijkadres: De Vloot 59, 3144 PC Maassluis